Leelou Blogs

Fröbyte är på gång...

så här kommer info om mig och mitt... :)

1. I vilken zon bor du? Jag bor på gränsen mellan zon 3 och 4. Så det varierar är beroende på väder vilket som fungerar.

2. Vilka förutsättningar för odling har du (t ex trädgård, balkong, fönster, söderläge, växthus...)? Har trädgård med rabatter på olika ställen runt huset, en i söderläge och en i sydostläge, och en kryddträdgård i västläge. Har krukor ute på uteplats av sten i söderläge. Bärodling i sydost.

3. Vad föredrar du att odla (t ex blommor, kryddor, grönsaker...)? Jag har en kryddträdgård där jag satt många favoritkryddor, sår gärna linblommor och andra ettåriga växter. Har en stomme av perenner först och sen kommer de ettåriga runt dem. Grönsaker är experiment som inte går så bra... så då blir det mest tomat. Kan bli annat när vi fått vårt växthus monterat och ordnat med, troligtvis under sommaren men inga garantier...

4. Favoritfärg/färger? När det gäller blommor nästan alla. Försöker hålla mig till mycket vitt, svart/mörka och blå/lila.

5. Hur stor erfarenhet av odling har du? Glad amatör som testar och testar... ibland fungerar det och ibland inte...

6. Finns det något du verkligen inte skulle vilja få av din fröbytarvän? inga grönsaker.

7. Favoritväxter? Alldeles för många: luktärter, blomma för dagen, vallmo, akleja, linblommor, bland annat. Är jätteförtjust i lökväxter som liljekonvalj, tulpan och snödroppe. Klängväxter också förstås...

8. Har du någon växtrelaterad allergi? Nej det har jag inte.

Undrar om det är något mer jag behöver berätta.

1 kommentar:

  1. Hej! Det är jag som ska skicka fröer till dig. Vilken tur att du redan svarat på enkäten, eftersom jag tänkte ge mig ut på shoppingtur i helgen :-) Maila mig din adress på denicesvensson@yahoo.se så kommer snart post!

    SvaraRadera