Leelou Blogs

Påskledighet

har inte inneburit helt ledigt... det har verkligen grejats i trädgården här! Redan på långfredagen så satte vi igång, då var det att röja ur odlingstrappan. Jag har tidigare flyttat alla örter till översta trappsteget. De nedre skulle röjas så jag fick bort gamla växter och alla smultron. Slet och drog. Idag har jag satt lök i den mellersta trappsteget och satt potatis i den nedersta. Nu får det gärna växa massor!! Jag gav bort flertalet växter som jag delade till grannar som var ute och grejade i sina trädgårdar.
Vi skurade trädäcket i fredags och oljade det idag. Nu ska det bara hämtas lite möbler från grannens förvaringslänga, men det får bli imorgon.
Idag har jag även gjort fint för bärbuskarna, öst på med hönsgödsel och ny jord samt avslutat med täckbark.
Igår gick jag över gräsmattan med ogräsplockaren också, för att försöka få undan en del av maskrosorna... idag såg jag nästan lika många som jag missat eller som växt till sig i den härliga värmen vi haft!
Imorgon ska jag nog fota lite av allt... men idag är jag helt slut!
Tur det var påskafton igår så jag fick vila mej, eftersom vi hade gäster hela dagen!
Hoppas ni haft en lika bra påskhelg som jag!
Susanne

3 kommentarer:

  1. jösses vad flitiga ni varit! Härligt att få fint i trädgården. JAg blev lite nyfiken på dina bärbuske-knep. Är det bara att ösa på lite på känn? Vinbär eller vad är det för buskar? Kanske jag skulle ge våra bärbuskar lite omtanke i år?

    SvaraRadera
  2. hej=) kul att du läser eddysblogg. ja det ska verkligen bli superkul att sätta tänderna i lotten.. den har helt klart potential=) uppdatering kommer att ske om vad som händer. kram på dig

    SvaraRadera
  3. ja jordärtskocka som är så gott=) var bor du någonstans då? om du vill ha sättskockor alltså=)

    SvaraRadera